Novice, Seje mestnega sveta MOP

Poročilo s 5. redne seje Mestnega sveta Mestne občine Ptuj

Spoštovane članice, simpatizerke, člani in simpatizerji Društva Ptuj je naš

Svetniki Mestnega sveta Mestne občine Ptuj smo zasedali na že 5. redni seji. Dnevni red je bil investicijsko naravnan, kar se za mesece, ko se prebuja narava, tudi spodobi.

Kot je že v navadi, si celoten dnevni red lahko ogledate na spletni strani Mestne občine Ptuj, sam pa se bom dotaknil vsebine štirih točk, ki se najbolj dotikajo občanov.

3. Pobude in vprašanja

Na 5. redni seji MS Ptuj sem v imenu Liste Ptuj je naš podal naslednje pobude in zahteve o dopolnitvi odgovorov preteklih pobud.

1) Pristopi naj se k zasajanju in urejanju dreves v skladu z izdelanim projektom Ozelenitev Ptuja, ki ga je pripravil Darko Plohl za Ptuj je naš. Projekt je bil po pošti poslan županji Mestne občine Ptuj in direktorju Javnih služb Ptuj, d. o. o., v elektronski obliki pa je dostopen na spletni strani www.ptujjenas.si .

2) Dopolni naj se odgovor na pobudo št. 32/2 in 95/3. Obe pobudi se nanašata na razstavo izdelkov otrok na temo 1950. obletnice Ptuja, ki naj bo v praznih prostorih v centru mesta, tako občinskih kot zasebnih. Pobuda je bila podana že januarja 2019, do danes v središču mesta še nikjer ni videti teh izdelkov.

3) Dopolni naj se odgovor na pobudo št. 148/4 o pripravi navodil o podobi ograd za posode za zbiranje odpadkov v blokovskih naseljih. Iz prejetega odgovora ni razvidno, kakšne so lahko te ograde.

4. Osnutek sprememb in dopolnitev Poslovnika Mestnega sveta Mestne občine Ptuj

Svetniška skupina PJN je podprla osnutek sprememb in dopolnitev poslovnika Mestnega sveta Mestne občine Ptuj, ki jih terja snemanje sej Mestnega sveta. Ves čas delovanja v mestnem svetu smo se zavzemali, da se bodo seje snemale in da boste volivci imeli točen in takojšen vpogled v delo mestnega sveta. Z vsakim mesecem smo bližje temu cilju, kar nas izjemno veseli. 

6. Predloga Sklepov o potrditvi:
a) Investicijskega programa (IP) »Prizidava z rekonstrukcijo in energetsko sanacijo OŠ Mladika – 1. faza (energetska sanacija)«

b) spremembe Načrta razvojnega programa (NRP) »Prizidava z rekonstrukcijo in energetsko sanacijo OŠ Mladika – 1. faza (energetska sanacija)«

OŠ Mladika si že dolga leta prizadeva za gradnjo prizidka in energetsko sanacijo, ki so je bile deležne že vse preostale osnovne šole na Ptuju. Svetniki smo soglasno podprli obe točki in tako dali zeleno luč za sanacijo šole.

7. Predloga Sklepov o potrditvi:
a) Investicijskega programa (IP) »Ureditev površin za pešce in kolesarje v Gregorčičevem drevoredu«

b) spremembe Načrta razvojnega programa (NRP) »Ureditev površin za pešce in kolesarje v Gregorčičevem drevoredu«

Vsi, ki so kdaj hodili po Gregorčičevem drevoredu, ki vodi naravnost k zdravstvenemu domu in k splošni bolnišnici na Ptuju, že dolga leta opažajo, da pločnik za pešce in cestišče v omenjeni ulici že dolgo nista več niti varna niti primerna za uporabo. Iz navedenega dejstva smo svetniki soglasno podprli projekt Ureditev površin za pešce in kolesarje na Gregorčičevem drevoredu.

15. Informacije:
d) Arheološki park Panorama danes in pogled v prihodnost – predstavitev

Dr. Jana Horvat (ZRC SAZU) in Andrej Magdič (ZVKDS) sta mestnim svetnikom predstavila možnosti ureditve arheološkega parka, ki jih ponuja grič Panorama. Za vse ljubitelje arheologije in zelene narave je izjemna novica to, da se tudi strokovnjaki s področja arheologije strinjajo, da je Panoramo treba zazeleniti. Predlagano je bilo, da se ob ulicah starega rimskega mesta, ki se skriva v griču, zasadijo drevoredi, ki bi v park pritegnili še več obiskovalcev, za kar si bomo prizadevali tudi v Društvu PJN.

e) Informacija o stanju in razvojnih usmeritvah družbe Telemach v kabelskem sistemu Mestne občine Ptuj

Kolegi svetniki in svetnice smo jasno in glasno predstavili vse težave, ki jih imate občani s podjetjem Telemach. Izpostavljena je bila šibkost signala, zastarela tehnologija na posameznih območjih, sive lise, neodzivnost klicnega centra, dvig cen storitev … Predstavniki podjetja Telemach so na določena vprašanja odgovarjali sproti, za kompleksnejše težave pa bomo dobili naknadne odgovore. Na tem mestu vas pozivam, da nam sporočite vse težave, ki vas pestijo pri omenjeni problematiki, da jih posredujemo občinski oblasti, ki bo v primeru upravičenosti vsekakor poskušala ukrepati.

Alen Iljevec, mestni svetnik Liste Ptuj je naš

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.