Kandidatke in kandidati, Novice, Volitve 2018

Mateja Renko

Mateja Renko sem 36-letna podjetnica, vedno polna idej in močne volje, ki me vodi naprej tako dolgo, dokler ne dosežem prav vsakega cilja, ki si ga zares želim doseči. Po izobrazbi sem profesorica slovenskega jezika s književnostjo in filozofije. Znam odlično poslušati in spoštljivo ter argumentirano svetovati. Moja večna strast je učenje – o vsem, česar se je možno naučiti, zlasti o delovanju človeka z vseh vidikov. Obožujem ljudi, druženje, glasbo, ples in neskončno barvitost narave. Med svoje dosežke štejem priučeno zmožnost živeti lahkotno v vseh situacijah, saj lahko le tako ohranjam jasnost zastavljenih ciljev.

Osredotočam se na to, kako nekaj JE mogoče in ne na nešteto izgovorov, kako se nečesa ne da storiti. Svojo radovednost usmerjam v iskanje rešitev, kako izboljšati metode dela in kako vzpostaviti sistem, ki bo preprost in učinkovit, da bo življenje ljudi, s katerimi ali za katere delam, lažje.

Nekaj let sem delala v šolstvu, kjer sem pridobila veliko dragocenega znanja in izkušnje, s katerimi uspešno pomagam svojim strankam še danes. To področje sem potem pustila in se pogumno podala na samostojno pot, saj je moje navdušenje nad izvirnimi metodami dela ter želja, da bi ljudem še bolj pomagala s svojo inovativnostjo, presegalo okoreli okvir javnega sektorja.

Zdaj v večini opravljam trenerske in masažne storitve ter svetujem o zdravem ter uspešnem načinu življenja. Sodelujem tudi z veliko podjetniki in vsemi, ki potrebujejo pomoč pri motivacijskih pripravah za prevzem kakega vodilnega delovnega mesta, urejam njihovo poslovno dokumentacijo in še veliko več. Še posebej srečna sem, kadar vidim uspehe koga, ki sem mu uspela vrniti gibalne in druge zmožnosti po kapi ali poškodbi ter ko premikam meje mogočega z odraslimi z motnjami v duševnem in telesnem razvoju. Svoje delo neskončno obožujem, zato z lahkoto delam tudi po deset ali več ur dnevno.

Vse svoje uspehe sem si pošteno in vztrajno prigarala sama ter brez ljudi, ki bi me kakor koli podpirali iz ozadja, zato danes s ponosom povem, da JE MOGOČE in da JE VREDNO biti sanjač, čeprav te na začetku, ko morda nimaš niti za gorivo za avto, pogosto ne razumejo ali te celo ponižujejo. Zaradi tega sem še posebej hvaležna vsem za čisto vsak trenutek razumevanja in spodbude.

Pošteno delo, pristen odnos in želja pomagati drugim do boljšega življenja, so moje vodilo pri vsem, kar počnem, zato se za moje storitve odloča vedno več ljudi, čeprav svojega dela ne oglašujem.

Neomajno verjamem v dobro, torej tudi v to, da je v prav vsakem izmed nas nekaj pozitivnega. In kjer so dobri ljudje, je dobra energija, ta pa spodbuja dobra dejanja in vzpostavlja povezovanje.

Ja, zato grem na listo. Ker VERJAMEM, da ZMOREMO – preseči sebe, biti svoja najboljša različica in z lahkoto premagati vsak izziv. In to mi je všeč – svet, v katerem smo preprosto to, kar smo, svet, v katerem je neskončna paleta možnosti za vsakogar, ki je še tako drugačen, a si brez strahu upa na široko odpreti oči in je le pripravljen verjeti.

Ja, zmoremo! Ker smo VSI Ptuj. Ker si vsi zaslužimo najboljše. In ker pot do cilja vodi samo naprej.

Z veseljem z vami – Mateja Renko

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.