Kandidatke in kandidati, Novice, Volitve 2018

Tomaž Hvala

Spoštovani!

Rojen sem leta 1982, celo življenje sem občan Mestne občine Ptuj,  zato mi ni vseeno, kako se bo ta občina razvijala v prihodnje.

Moja najstniška leta sta zaznamovala igranje nogometa pri Nogometnem klubu Grajena in tudi veliko zanimanje za zgodovino. Z nekaj besedami – zelo lepi časi.  Zaradi ljubezni do zgodovine sem se leta 2002 odločil tudi za to študijsko smer na sedanji Filozofski fakulteti Maribor in ga brez večjih težav zaključil leta 2007.

Ker poklicni zgodovinar v današnjih časih težko dobi zaposlitev, sem se odločil opraviti še bolonjski magisterij ekonomije na Ekonomski-poslovni fakulteti Maribor, smer podjetništvo in inoviranje. Uspešno sem ga končal leta 2013. Zaradi dobrih študijskih dosežkov sem tri leta prejemal štipendijo Mestne občine Ptuj.

Veščine, kot so ustvarjalnost, inovativnost in podjetnost, so mi zelo blizu, prav tako pa so zelo pomembne za dvig kakovosti življenja ljudi. Bogate izkušnje z javnim delovanjem, lokalno samoupravo, delovanjem in organi Mestne občine Ptuj sem si pridobil kot dolgoletni sekretar Nogometnega kluba Grajena (2008–2015) in Nogometnega kluba Drava Ptuj (2015–2017).

Zakaj sem se odločil kandidirati za mestnega svetnika? Nekoč mi je samo Samo M. Strelec dejal, da imajo Nemci lep izraz za politike »Ermoeglicher«, po naše bi temu rekli »omogočevalci«.

Kot eno izmed glavnih nalog politike vidim predvsem to, da omogoči oziroma pomaga po najboljših močeh ljudem delati stvari, ki jih veselijo in v katerih so dobri.

Tukaj predvsem mislim na pomoč po načelu več glav več ve in več oči več vidi ustvarjalnim, inovativnim in podjetnim posameznikom in tudi društvom, ki so po mojem globokem prepričanju veliko bogastvo naše občine.

Prav tako želim s svojim delovanjem prispevati k širjenju zavesti med ljudi, da nas ljudi več stvari združuje kot ločuje.

Po mojem prepričanju bo vse to postopoma pripeljalo do še boljšega in kakovostnejšega življenja vseh občanov MO Ptuj.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.