Kandidatke in kandidati, Novice

Marija Holc

Sem Marija Holc, rojena na Ptuju. Obiskovala sem najstarejšo osnovno šolo na Ptuju, nato gimnazijo, ki je bila takrat del šolskega centra.  Na Filozofski fakulteti v Ljubljani sem študirala slovenski jezik s književnostjo in sociologijo.

Opravljam enega najlepših poklicev na svetu. Delam z mladimi in z njimi odkrivam lepo in žlahtno, zapisano v preteklosti in danes. Poskušam razumeti, kaj doživljajo in kakšne so njihove vrednote. 

Predstavljam jim lepoto in bogastvo jezika, ki je del njihove identitete. Večinoma čas pokaže, da sem bila uspešna. 

Prosti čas preživljam z družino ob delu na vrtu, kolesarim in tečem. Izbiram take poti za tek, ki sproščajo misli ob pogledu na zelene gozdove Haloz, Pohorja in nekako gol Ptujski grad. 

Ne tekmujem. Niti sama s seboj.  

Globoko soglašam s Kettejevo mislijo:

»Bodimo delavni, ker delo je življenje. Ne delajmo le zase, ker srečni smo le z drugimi; a delajmo  vztrajno, ker kratko je življenje, a vendar dosti dolgo, da v njem dosti dobrega storimo.«

marijah

foto: Tomaž Čič

Zakaj kandidiram?

Ker želim, da mestna oblast razume mesto kot duhovno in materialno dediščino. Da mu ne trga korenin, ampak skrbi, da se bogastvo preteklosti ohranja in neguje in je nujna podlaga za vse novo.

Ker želim, da postane Ptuj prijaznejši za življenje vseh občanov. Da zaživi duh skupnosti v kakovostnem življenjskem okolju. Da se prostor ureja tako, da imajo meščani mesto, ulice, trge in vrtičke za prostore vsakdanjega druženja. Prijetnega druženja v zelenem okolju. Da se vsak poseg v prostor opravi tako, da bo bivanje v tem prostoru prijetno za vse: tiste, ki živijo tam od nekdaj, in tiste, ki prihajajo. Ljudje imajo pravico do kakovostnega okolja, v katerem niso upoštevani samo predpisani minimalni standardi, temveč standard, ki si ga vsi občani zaslužijo. 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.