Kandidatke in kandidati, Novice, Volitve 2018

Maja Majnik Bergaus

Spoštovani!

Kaj povedati o sebi?
Ni skrivnost, da sem hči nekdanje dolgoletne svetnice Mestnega sveta Mestne občine Ptuj, nekdanje ravnateljice knjižnice in nekdanje poslanke, sedaj upokojenke, kakor tudi ni skrivnost, da sem hči in obenem sodelavka ptujskega odvetnika z odvetniško pisarno na Ptuju, a nobena izmed teh »skrivnosti« ni razlog, da sem se odločila aktivno sodelovati na Listi Ptuj je naš.

Na Ptuju sem rojena. Na Ptuju sem končala osnovnošolsko in srednješolsko izobraževanje. S Ptuja sem se vsak dan vozila na fakulteto v Maribor. Na Ptuju živim. Na Ptuju sem zaposlena. Na Ptuju sem se poročila. Na Ptuju sem si ustvarila družino.

Kot materi srednješolca, osmošolca in drugošolke mi ni vseeno, v kakšnem mestu bodo odrasli moji otroci. Če bodo kot odrasli ljudje želeli zapustiti Ptuj, naj to storijo zato, ker bodo to želeli, ne ker bodo v to prisiljeni.

Če jim bo Ptuj nudil možnost zaposlitve, bodo ostali. Če bo Ptuj družinam, mladim in upokojenim prijazno mesto, bodo ostali. Če bo Ptuj imel ustrezno zdravstveno oskrbo, predšolsko in šolsko okolje, urejene ceste, kolesarske poti, zelene površine in naravno senco, bodo želeli ostati. Če bo Ptuj mesto, ki bo dihalo kot eno, kjer ne bo delitve glede na politično pripadnost, družinsko poreklo, materialni status, kjer bo volja občanov slišana in upoštevana, bodo zagotovo želeli ostati.

Vse to ponuja Lista Ptuj je naš. Ta lista ne zida gradov v oblakih, ne obljublja nemogočega. Zaveda se, da ne bo šlo od danes do jutri, da ne bo šlo vse naenkrat, a se obenem zaveda, da je uresničljivo, da se da.

Kot kandidatka za mestno svetnico na Listi Ptuj je naš se zavezujem, da bom poslušala in slišala, kaj občani govorijo, kaj občani želijo in kaj občani potrebujejo, ter storila vse, kar je mogoče, da občani to tudi dobijo.

IMG_8502-izbor-2

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.