Kandidat za župana, Novice

Županski kandidat Liste Ptuj je naš je:

Spoštovane Ptujčanke in Ptujčani,
imamo kandidata za funkcijo Župana Mestne občine Ptuj.

V vrtec je hodil na Ptuju.
In na Ptuju je kot odrasel mož med prvimi podpisal peticijo “ZA drevesa” na ptujski tržnici.

Se nadaljuje.


Odločili smo se, da vam bomo kandidata predstavili po korakih.
Zavedamo se, da mnogim to ne bo všeč.
A vedite: vse bo znano pravočasno. V predpisanih rokih.
Zavedamo se: Morda bi, če bi ga predstavili ta hip, dobili že jutri še več podpisov podpore.
A mi zaupamo, da bomo zmogli na način, kakor smo si zamislili.
Po korakih.
Ker verjamemo v ljudsko modrost, ki pravi: Počasi se daleč pride.
Vse bo.
Gibanje smo, ne stranka. In ker želimo delati na dolgi rok, želimo to tudi pokazati:
Počasi bomo predstavili županskega kandidata.
Ker vemo, da bomo lahko le počasi spreminjati podobo občinske, lokalne politike.
Počasi torej. Rima niso zgradili v enem dnevu. Poetovio je bil del rimskega imperija.
Ergo, festina lente – torej hitimo počasi.
Hvala za razumevanje.
(Če ga imate. Če ne, nič hudega. Mi gremo po svoje, po naše, po ptujsko.)

4 razmišljanja o “Županski kandidat Liste Ptuj je naš je:”

 1. Vi greste po svoje? Katalpe so podrli po svoje! Tudi Senčar je rekel , : “Hvala za razumevanje!””.
  Ne, Rima niso zgradili v enem dnevu. Ali to ni splošno znano? Pa tudi Ptuja ne! Ampak Poetovio je bil del Rimskega cesarstva potem, ko je bil iztrgan iz Rok Slovenstva. Prosim, da se zavedate, okupatorstva (kolonizacije) in jasno sedanjosti sporočate resnična dejstva ! Slovenci smo tukaj od 2.500 let pred štetjem po Kristusu!!
  Ja, hiti počasi! Pravilno, ker se pride najdlje zaradi pravilno storjenega slehernega koraka, ker ni vračanja. To pa ne pomeni skrivajmo se in govorimo eno, delajmo drugo ali pa smo Senčarji, če vam ne ustreza vam pač ne ustreza?? Torej brez potrebe po ugotavljanju zakaj komu kaj ne paše ali ne, da je le “kot ste si v neki skupini zamislili”. Torej je zavrnjeno okolje KAJ IN vzgajano okolje delovanja KDO. Ni to po “Senčarjevo in Čelanovo” brez participativnosti po kateri hrepeni populizem?

  Liked by 1 person

  1. Ker obljuba dela dolg pridem jutri in podprem listo. Za župana pa nisem obljubljal in bom počakal do zadnjega dne. Volilni glas dam županu, ki zmore najbolj delovati in urejati sebe in občino po načelu pomembno je KAJ kdo pove v okolju Resnice, pravičnosti, povezovalnosti, napredne vednosti in vizije, ki bo samoobnovitveno napredno drzna za nikogar škodljiva in bo rastla na koreninah vse svobodne Slovenske preteklosti. Rimljanov ne potrebujem, pa koga , ki bi se naslajal z DAVLJENJEM z davki tudi ne, in takšnega , ki bi deloval tako, da bi ščitil lobby avantgardni populizem še manj. Priporočil drugih se bom izogibal, ker zaupam svoji presoji. Upam, da nas bo veliko takšnih.

   Všeč mi je

   1. Ja, Samo občan. Cenim tvoj odgovor (komentar).
    Tako je, ko si v situaciji, da bi uspel, recimo priti na kak položaj. Takrat se ti nasmihajo, ti segajo v roko, se tako ali drugače dobrikajo in izkazujejo svoje kar menijo, da imajo najboljšega. Še bolj vse to počnejo, ko dosežeš, kar menijo, da je za njih nedosegljivo , sploh če se tam deli denar, da si pomemben, ker imaš zaupanje za odločanje, ki ga sami ne upajo imeti. Toda, ko je treba resnično pomagati z delom, se izpostaviti za cilje, ki naj bodo še tako pravilni in dobri za vse, izginejo vsi, ki takoj ne dobijo pričakovanega.
    Če se iz kakršnihkoli razlogov zaključi kar je pomenilo moč, PA JIH SPONAŠ, takšne kot v resnici so, drugačne. Nikjer ni nobenega. Vsi preskočijo tja, kjer je za njih še kakšna korist. Potem spoznaš, da so bile obljube in malikovanje malikovalne, da ljudje nimajo drže, kot jo kažejo in da jim ni veliko za to, da bi imeli vsi več v pravičnosti in neizkoriščanju enega po drugem. Preprosto tako sploh ne mislijo kot so izkazovali. Naenkrat govorijo drugače in seveda tudi delajo drugače. Še v roko, ki so jo poprej premočno stiskali, ti ne sežejo, ne namenijo ti prijaznega pogleda in gledajo v tla. Ugotoviš, da so bili sprenevedavi skrivači, ki izkazujejo naklonjenost zgolj zaradi svojih osebnih pričakovanj, da imajo zgolj svoje osebne relativne cilje in da sole kazali spoštljivost zaradi pričakovanja majhne ali večje osebne koristi, privilegija. Ko je treba delovati, se izpostaviti za skupno dobro, jih naenkrat ni nikjer in imajo polno takšnih ali drugačnih namišljenih in izmišljenih izgovorov. Ko gre za konkretno in zares, Samo občan, pokažejo svoj resničen obraz, takrat je vse drugače.
    Potem spoznaš, da so bili pomembni in populistično znani le v postavljanju sebe na oltar, ne pa po dosežkih doseženih na pošten, pravičen, resničen način. Spoznaš, da so v resnici karieristi, lobisti, nasilneži, spletkarji, ki svoj uspeh gradijo ali so ga zgradili s prevarami in lažnimi zagnanostmi, ki so jih branili na vse načine od obračunavanja s šibkejšimi s pestmi, do vse vrstnega “zakonitega” spletkarstva po nepoštenih zakonitostih, ki nimajo nič skupnega z delovno podjetnostjo, poštenostjo, pravičnostjo, spoštljivostjo in Resnico.
    Spoznaš, da je prav biti zelo previden in se ohranjati v tem, kar je Resnica, ki je težko prepoznavna in dosegljiva a vendarle zmaga v vsaki tekmi, tudi, če pride zadnja na cilj. To se dogaja čez generacijsko, tudi tako dolgo kolikor šteje Ptuj od prve sledljivosti.

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.